Pere Ardèvol

hola:
una amiga m´ha fet saber de la vostra qüestió: què es polititzar-se avui?
personalment he assistit en alguna ocasió al vostre centre, i ens coneixem, però ara fa temps que no vinc.

us passo un article amb uns audios molt esclaridors al respecte, i boníssims.
http://equipomizar.blogspot.com/2010/10/sobre-politica-historia-y-el-mundo.html

la meva aportació a la qüestió, resumida seria:

- Tots/es fem politica sempre, encara que no volem, ja que prenem decisions, i tenim direcció i plans, a curt i llarg termini. Per tant, en algo estem implicats en política, encara que no ho sabem.
- Polititzar-se seria per mi, agafar responsabilitats, nocions de política, democràcia, informar-se, saber què regeix el poder mundial actualment. I un cop agafades les nocions bàsiques passar a l´acció.
- La política en el nostre país, i en quasi tots, està en mans d´una èlit, molt petita. Una part la veiem, i la part més important no la veiem, està darrera l´escenari. Els poders mediàtics estàn organitzats d´una manera que no permet mostrar tota l´estructura del poder real.
- La política hauria de ser algo popular, no professional. Amb càrrecs temporals, i amb sentit de servei. Tots hauríem de participar, en assemblees, consells, festes, etc.
- Un concepte que hem de tenir ben clar és que Democràcia vol dir "el govern del poble". Per tant el sistema actual de govern no el podem anomenar Democràcia. Ni tant sols "representatiu". Es una dictadura constitucional, parlamentària, i partitocràtica, en el qual una petita èlit de persones s´empodera i fa el que vol amb les multituts.
- Important tenir en comte que NO podem escollir el poder judicial, ni militar, ni els alts càrrecs funcionarials dels ministeris, que son qui tallen el bacallà a l´hora de la veritat. Igualment passa amb la monarquia.
- La única forma de democràcia, per tant, son les assemblees, consells oberts, i una societat sense estat, ni exèrcit professional permanent, i on tothom participa activament de tot. Això ja ho hem conegut en altres temps de la història. Però se´ns oculta perquè creiem que el parlamentarisme és la opció més avançada de govern.

Espero haver servit, i trobareu més informació en el meu blog, amb uns audios boníssims, molt esclaridors, i videos.

Gràcies i bones creacions.